Ritsscreens

Ben je op zoek naar screens die tegen een stootje kunnen en ook nog eens insectenwerend zijn? Dan zijn ritsscreens het beste alternatief. Bij ritsscreens staat het doek strakker dan bij ‘gewone’ screens. Zelfs bij windvlagen klappert het doek niet.

Wat is een ritsscreen?

Een ritsscreen is een screen, maar dan met een rits in de zijgeleiding. Hierdoor is het doek ingesloten, staat het strakker en is daardoor zeer windvast. Daarom worden ritsscreens ook wel zipscreens of windscreens genoemd. Voor de meeste panden zijn ritsscreens de beste en meest duurzame oplossing. De voordelen van ritsscreens op een rij:

Windvast: wind heeft minder invloed op het doek doordat de rits het doek strak op zijn plaats houdt.

Duurzaam: ritsscreens gaan langer mee en blijven lang mooi.

Veelzijdig: ritsscreens zijn ook bruikbaar voor een overkapping, veranda of tuinhuis.

Insectenwerend: omdat het doek opgesloten zit in de geleider sluit een screen het raam volledig af. Hierdoor zijn ze te gebruiken als hor.

Lichtafsluitend: doordat er geen openingen tussen het doek en de zijgeleiding zitten, sluiten ze het licht optimaal af.

Verder hebben ritsscreens dezelfde voordelen als andere screens. Ze houden kou en warmte buiten, nemen weinig ruimte in en bieden veel privacy.

Ritsscreens buiten

Ritsscreens zijn zeer geschikt om buiten te gebruiken. Bijvoorbeeld als screen voor veranda’s, overkappingen, balkons of andere plekken waar je lekker uit de wind wil zitten. De screens vangen veel wind en blijven toch mooi strak staan. Een ritsscreen buiten kan de windlast zelfs met zo’n 85% doen afnemen! Daarom gebruiken veel mensen een ritsscreen buiten daarom ook wel als windvanger.

Ritsscreen elektrisch

Een ritsscreen bedien je altijd elektrisch, met een schakelaar of afstandsbediening. De rits zit namelijk aan het doek en de zijkanten vastgenaaid. Daarom is het niet mogelijk om de screens met de hand te bedienen. Omdat een ritsscreen elektrisch werkt, is het verstandig om van tevoren de kabeluitgang te bepalen. Wij kijken graag met je mee en adviseren je over de beste montagemogelijkheden.

Ritsscreens Nijmegen

Bij de plaatsing van ritsscreens heb je veel keuzes uit verschillende soorten omkasting, doeken en geleiders. Wij adviseren je hierover en maken alles op maat. MT Zonwering & Kozijnen is gevestigd in Milsbeek, in regio Nijmegen. Voor ritsscreens in Nijmegen of elders in Nederland neem je vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 06 – 40 33 33 60 of per mail.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak