Aluminium kozijnen voor- en nadelen

Voordat je een keus maakt uit kozijnen is het belangrijk om voor jezelf de voor- en nadelen van bepaalde materialen op een rij te zetten. Zo kun je voor jezelf de beste afweging maken welke kozijnen voor jouw woning of bedrijfspand het beste zijn. Hieronder hebben we van aluminium kozijnen de voor- en nadelen voor je opgesomd.

Voordelen aluminium kozijnen:

Zeer sterk: aluminium kozijnen zijn sterker dan houten kozijnen of kunststof kozijnen. Ze zijn zo sterk dat ze een leven lang meegaan. Hierdoor zijn ze vooral geschikt voor grote ramen.

Weerbestendig en kleurvast: een standaard aangebrachte poedercoating zorgt voor een beschermende laag om de kozijnen. Hierdoor heeft wind, regen en uv-licht geen invloed op het aluminium.

Geen onderhoudskosten: aluminium kozijnen hoef je nooit te schilderen. Ook heb je er vrijwel geen andere onderhoudskosten aan.

Duurzaam: aluminium gaat lang mee, ook zijn aluminium kozijnen demontabel en herbruikbaar.

Mooi: aluminium kozijnen zien er mooi en strak uit. Door de grote keus aan kleuren passen aluminium kozijnen in vrijwel iedere woning.

Nadelen aluminium kozijnen:

De prijs: aluminium kozijnen zijn in aanschaf wat duurder dan houten of kunststof kozijnen.

Altijd een beschermingslaag nodig: wanneer aluminium in contact komt met andere materialen, zoals lood, kalk, cement en hout, kan contactcorrosie optreden. Daarom is altijd een beschermingslaag nodig tussen het kozijn en het materiaal waarin het wordt geplaatst.

Verven kan niet: staat de kleur van de kozijnen je niet meer aan? Dan kun je ze helaas niet verven. Verf hecht namelijk niet aan aluminium.

Op zoek naar aluminium kozijnen in Nijmegen of andere regio?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak